Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Építészmérnök oktatás képes leírás - Építészmérnök.tlap.hu
részletek »

Építészmérnök oktatás - Építészmérnök.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: epiteszmernok.tlap.hu » Építészmérnök oktatás
Keresés
Találatok száma - 4 db
BME Építészmérnöki Kar

BME Építészmérnöki Kar

BME Építészmérnöki Kar - A Műegyetemről érkezett építészmérnököket már a XX. század első felében szívesen alkalmazták szerte Európában, sőt a tengeren túl is. A BME építészmérnöki diplomáját az összes magyar diploma közül az elsők között ismerték el korlátozás nélkül az Európai Unióban, a nálunk kiadott építészmérnöki oklevél a világon mindenütt elfogadott. Az építészmérnöki tevékenység egyszerre művészeti és műszaki jellegű. Képzésünk hagyományos erőssége e két terület egyensúlya: a műszaki, mérnöki tudományok elsajátítása mellett a művészi alkotóképesség fejlesztése egyenrangúan szerepel. Ez a kettős jelleg kiemeli az átlagos diplomák sorából és viszonylag ritka világviszonylatban is, hiszen az építészképző iskolák többségében a műszaki tárgyak súlya elenyésző, míg máshol ezek túlsúlya elnyomja a tervezőképzést. Oktatógárdánk színvonalát jelzi, hogy Karunk főállású oktatói között három akadémikus és három Kossuth-díjas van. A tudományos fokozattal rendelkezők száma 69, a professzoroké 15. A karunkon oktató építészek alkotásai meghatározóak a kortárs magyar építészetben, és nagyon sok kiváló magyar építész külsős oktatóként vesz részt oktatásunkban. De az itt oktatók nevéhez fűződik számos tudományos eredmény is, pl. a nemrégiben világhírt szerzett Gömböc megalkotói is karunk oktatói.

Építőipari továbbképzés

Építőipari továbbképzés

Lakásvásárlás vagy házépítés során a minőséget az építési műszaki ellenőr biztosítja Önnek. A kivitelezéstől feltétlenül, a tervezés során pedig már javasolt az építési műszaki ellenőr megbízása. Keressen építési műszaki ellenőrt az ellenőrkereső szolgáltatásunk segítségével.

Széchenyi István Egyetem, Győr - Építészmérnöki Szak

Széchenyi István Egyetem, Győr - Építészmérnöki Szak

A BSc szintű építészmérnöki alapképzés elsősorban épületek kivitelezésére, a megvalósítás előkészítésére képesít. A Magyar Akkreditációs Bizottság az építészmérnök képzésünket kiválónak minősítette, volt hallgatónk közül sokan váltak később sikeres szakemberré. BSc képzésünk kredit rendszerű képzés. A műszaki felsőoktatást szabályozó kormányrendeletben úgy fogalmaznak, hogy a BSc képzés során a leendő építészmérnököknek elsősorban a magasépítő tevékenység különböző területein (pl. gyártás, vállalkozás, építésvezetés, szakhatósági munka) elvégzendő műszaki feladatok ellátására kell alkalmassá válniuk. Tevékenységi körükhöz tartozhat még bizonyos tervezési és kutatási feladatok elvégzése is. Az épületek kivitelezése - ami a BSc-t végzettek egyik fő tevékenysége - nagyon széleskörű általános műszaki tudást igényel, amit természetesen arányosan ötvözni kell az építészeti ismeretekkel. A BSc oktatásban az ismeretek műszaki, technológiai jellege erősebben dominál, mint az MSc képzésben, ahol viszont az építészeti-művészeti jelleg az erősebb.

Tetőfedő, kivitelezők magazin hírek
Tengeri homokot használtak betongyártáshoz Kínában
Tengeri homokot használtak... Nyolc építőipari vállalat működését felfüggesztették egy évre, mert tengeri homokot használtak a betongyártáshoz a dél-kínai Kuangtung tartomány Sencsen városában - jelentette a kínai média szerdán. Több mint harminc építési vállalatnál találtak szabálytalanságokat, miután a Kínai Központi Televízió (CCTV) a közelmúltban az előírtnál gyengébb...
Az épületfa története és fajtái
Az épületfa története és fajtái A fa felhasználási az építészetben igen régi múlttal rendelkezik. Már őskori...
Engedélyköteles-e a tetőablak-beépítés?
Engedélyköteles-e a tetőablak-beépítés? Gyakran előfordul, hogy a csak padlásként használt tetőteret később ki...
Ybl Miklós Építéstudományi Kar

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

Felkészült, nyelvtudással rendelkező, egyetemi BSc-alapdiplomás építészmérnökök képzése, akik alkalmasak magasépítési, fenntartási és üzemeltetési, vállalkozási és szakhatósági feladatok ellátására, a képzési szakirányoknak megfelelő témájú, irányítás melletti tervezési feladatok elvégzésére. Végzett hallgatóink előtt nyitva áll Európa összes egyeteme a mesterszak MSc elvégzése érdekében. Saját tervező mesterszakjainkat 2010-től kívánjuk indítani településmérnöki és épülettervező szakirányokon.

Tuti menü